Big Bore

 

Big Bore ammunnan lähtökohtana on, voida osallistua 25m pistooli kilpailuun CAS-, palvelu-, Practical-, SRA- tai siluetti-ammuntaan soveltuvilla automaattipistooleilla, revolvereilla tai TC pistooleilla.


Lajin tarkoitus on toimia lisäharjoituksena edellä mainittujen lajien harrastajille, kuin myös itsenäisenä kilpalajina. Eräänlaisena joka miehen lajina, ilman keinotekoisia apuvälineitä (kaukoputkia, optisia tähtäimiä, iiris himmentimiä tai vastaavia, hansikkaita tai muita apuvälineitä).
Eli varusteiksi riittää ase, patruunat, kuulo- ja silmäsuojaimet.

Aseen ja käytettävien ammustarvikkeiden periaate:

Pistooli: kaliiberi 9mm tai suurempi, avotähtäimet.
Revolveri: kaliiberi .357 Magnum tai suurempi, avotähtäimet.
Ammustarvikkeet: kyseessä olevan aseen nimelliskaliiberiset, ei esimerkiksi 38 Special /.357magnumissa, 44 Special/ .44 Magnumissa tai 45 LC/ .454 Casulissa. jne.
Aseille voidaan suorittaa siluetin sääntöjä mukaileva turvatarkastus.
Kilpailussa ammutaan neljä viiden laukauksen sarjaa, (ns. heikompi laatuisella palvelu pistoolilla ensimmäisessä sarjassa saa ampua kuusi laukausta)

Kilpailun kulku:

Ampujat paikoilleen: ampujat siirtyvät paikoilleen.

Lataa: 30 sekuntia aikaa ladata tai lipastaa ase. (lippaan voi ladata valmiiksi aiemmin) (ennen komentoa ampunut hylätään kilpailusta)

Saa ampua: ammutaan viisi laukausta aikaa 60 sekuntia. (ennen komentoa ammutut pisteet hylätään)

Tuli seis: lopetetaan ammunta välittömästi. (komennon jälkeen ammutut pisteet hylätään)

Varmistakaa aseenne: aseet tyhjennetään hylsyistä ja patruunoista ja aseet asetetaan alustoille avonaisina. (komennon jälkeen ampunut hylätään kilpailusta)

Big Bore on kilpailusarja jossa 60% osallistuminen riittää (esim. 3/5 kilpailua jne.) että on mukana koko sarjassa.